Herentals doet mee aan de 10.000 stappenclash : van 1 tot 31 mei doet Herentals mee aan de 10.000 stappenclash, een stappencompetitie tussen alle Vlaamse en Brusselse gemeenten. Met 10.000 stappen per dag beweegt u al voldoende voor een goede gezondheid. Helpt u Herentals mee aan de overwinning? Deelnemen is eenvoudig.

Surf naar www.10000stappen.be en sluit u aan bij de groep van onze stad. Op de website of via de app kunt u elke dag uw aantal stappen ingeven en kunt u volgen welke gemeente er aan de leiding staat. Bovendien maken alle deelnemers wekelijks kans op leuke prijzen.

Er zijn verschillende manieren om uw stappen te tellen: apps, activity trackers of een klassieke stappenteller. Een stappenteller kunt u gratis ontlenen bij de dienst welzijn en preventie. U betaalt wel een waarborg van 2 euro.

Sint-Waldetrudiskerk en Sint-Catharinakerk open voor publiek

De Sint-Waldetrudiskerk is tijdens het toeristisch seizoen open voor het publiek. Van 1 mei tot 30 september kunt u de kerk bezoeken op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, telkens tussen 14 en 17 uur. Ook de Sint-Catharinakerk op het Begijnhof is tijdens deze periode open op vrijdag, zaterdag en zondag, tussen 14 en 17 uur.

Hemelbal in Morkhoven

Op woensdag 9 mei organiseert Chiro Morkhoven het jaarlijkse Hemelbal in een grote tent achter de chirolokalen. Van 20 tot 4 uur is de Sint-Niklaasstraat (tussen Rode-Leeuwstraat en Wiekevorstseweg) afgesloten.

Er geldt eenrichtingsverkeer vanuit de Molenstraat naar de Rode-Leeuwstraat, de Sint-Niklaasstraat en Dorp tot aan de Streepstraat. Van 18 uur tot 4 uur geldt er een parkeerverbod in de Rode-Leeuwstraat (tussen Molenstraat Sint-Niklaasstraat) en in de Sint-Niklaasstraat (tussen Rode-Leeuwstraat en Wiekevorstseweg).

Verkeerssituatie wielerwedstrijd op 13 mei

Op zondag 13 mei vindt in Morkhoven de wielerwedstrijd Effe Bolle plaats. Om de wedstrijd veilig en vlot te laten verlopen, wijzigt de verkeerssituatie. Tussen 14 en 19 uur geldt er eenrichtingsverkeer in de Streepstraat, Broekhoven, Berteneinde, Wiekevorstseweg en Molenstraat. Auto's mogen in de rijrichting van de wedstrijd meerijden, na de groene vlag. Tussen 12 uur en 22 uur geldt er een parkeerverbod op het volledige parcours.